Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ζώδια & Σώμα. Τι είδους άσκηση προτιμά το κάθε ζώδιο; by F’Ariel!

Ανοίγει ο καιρός, έφτασε πάλι η εποχή που πρέπει όλοι πάνω κάτω να προσέξουμε το σώμα μας. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που όλο το χρόνο ασχολούνται με αυτή τη τόσο ευχάριστη, αλλά συγχρόνως δύσκολη συνήθεια. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που
είναι ως γνωστών της τελευταίας της στιγμής και ότι προκύψει.

Η αλήθεια είναι πως δεν ενδιαφέρονται όλοι το ίδιο για το σώμα τους. Και φταίνε οι πλανήτες. Αν είναι δυνατόν; Κάποιος ζει για να τρέχει, κάποιος άλλος, για να κάθεται στο καναπέ.. Δηλαδή όπου ο Άρης, το άτομο παθιάζεται με την άσκηση. Όπου η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Ποσειδώνας, το άτομο αυτό, ούτε να το σκεφτεί. Χαλαρά τα πράγματα.. Βασικά μόνο ο Ερμής είναι ο πιο χαρωπός και ζωντανός, αφού ξεσηκώνει το άτομο που τον έχει για να δοκιμάσει τα πάντα!

Τα ζώδια της Φωτιάς, λατρεύουν τη γυμναστική και τα σπορ. Της Γης θέλουν πολύ σπρώξιμο για να ξεκινήσουν κάτι και θα διαλέξουν κάτι ήρεμο.. Τα ζώδια του νερού δεν είναι και τόσο του αθλητισμού, πλην του Σκορπιού. Και η αιτία; Ο έντονος και βαθύς ανταγωνισμός που νιώθει μέσα του! Του Αέρα τι να λέμε; Ή θα πέσουν με τα μούτρα και θα λιώνουν ώρες στο γυμναστήριο, ή απολύτως τίποτα. Φεγγάρια και φεγγάρια που λέμε…

Για να δούμε με τι ασχολείται το κάθε ζώδιο, για να ψυχαγωγηθεί και συγχρόνως να ασκήσει το σώμα του. Παίζει σημαντικό ρόλο ο ωροσκόπος μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό..

Κριός Κυβερνήτης – Άρης
Λόγω του Άρη λατρεύετε τη γυμναστική και είστε και αρκετά ανταγωνιστικοί. Θέλετε να κάνετε το καλύτερο σώμα, να το ζηλεύουν όλοι και όχι μόνο. Οι έντονες οι ασκήσεις σας αρέσουν, για αυτό και το αερόμπικ θα πρέπει να είναι πρώτο στη προτίμησή σας. Η ξιφασκία και οι πολεμικές οι τέχνες, αγαπημένα σπορ.

Ταύρος Κυβερνήτης – Αφροδίτη
Χαλαρά και πάλι χαλαρά. Τα ομαδικά σπορ σας αρέσουν, για να επικοινωνείτε με τον κόσμο και να γελάτε. Να υπάρχει χρώμα και μουσική οπωσδήποτε στο περιβάλλον και όχι εκνευρισμός. Το τένις ή το μπαλέτο, σας αντιπροσωπεύουν πλήρως. Βασικό να νιώθετε πως δε κάνετε κάτι από αγγαρεία, αλλά από ευχαρίστηση.

Δίδυμος Κυβερνήτης – Ερμής
Εσείς θέλετε να τα κάνετε όλα. Δε μπορείτε συνέχεια τις ίδιες τις ασκήσεις. Βέβαια είστε με τα φεγγάρια σας. Μια πειθαρχείτε ως εκεί που δε φτάνει και μια ξεφεύγετε. Το τρέξιμο, το τζόκινγκ τα λατρεύετε αλλά αυτά είναι απλά για προθέρμανση. Ποικιλία ακόμα και σε αυτό. Τι θα κάνουμε με εσάς;

Καρκίνος Κυβερνήτης – Σελήνη
Εδώ πραγματικά είναι ανάλογα με τις εποχές. Ναι μεν αλλά.. Όποια και η διάθεση της Σελήνης, τέτοια και η δική σας. Το νερό το λατρεύετε, το κολύμπι το ίδιο ακόμα και την ιστιοπλοΐα. Ξεκινήστε κολυμβητήριο θα σας ανανεώσει πολύ. Ακόμα και σε μια σχολή να εγγραφείτε τώρα που έφτιαξε η θάλασσα.. Θα γνωρίσετε και νέο κόσμο..

Λέων Κυβερνήτης – Ήλιος
Μπορεί όσο είστε μικροί να μη δείχνετε και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά όσο μεγαλώνετε, πάει από μόνο του το πράγμα. Φτιάχνετε σώμα, ασχολείστε με τη διατροφή σας και προτιμάτε ένα τρόπο πιο υγιεινό. Το αερόμπικ και το τρέξιμο τα αγαπημένα σας. Άντε και τα βαράκια για εσάς τους άντρες.

Παρθένος Κυβερνήτης – Ερμής
Ή θα το γυμνάσετε όλο το σώμα ή όχι. Σας αρέσει η γυμναστική, όμως με ουσία. Τίποτα δε πρέπει να είναι τυχαίο και φυσικά η σειρά των πραγμάτων είναι μια. Είστε από τους τύπους που όταν θα το πάρετε απόφαση, θα φτιάξετε σώμα με φυσικό τρόπο πάντα και με πολύ γυμναστική. Γυμναστική όλων των ειδών και τρέξιμο.

Ζυγός Κυβερνήτης – Αφροδίτη
Και εσείς σα τους Διδύμους. Όσα παίρνει ο άνεμος. Τη μια κάνετε κορμί και την άλλη κοιλίτσα. Είστε περισσότερο του καναπέ, αλλά επειδή έχετε και μια ωραιοπάθεια, πάντα τη κάνετε την ανατροπή. Μουσική να έχει ο χώρος και τίποτα άλλο. Τένις, βάδισμα, ήρεμα πράγματα. Σας αρέσει το ποδήλατο, αλλά για να κινείστε περισσότερο. Ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε ξανά!

Σκορπιός Κυβερνήτης - Άρης & Πλούτωνας
Με τους δυο αυτούς πλανήτες είστε οι extreme της παρέας. Λατρεύετε την άσκηση, την υγιεινή διατροφή, την ένταση. Επειδή όμως έχετε συχνά τα σκοτάδια σας, υπάρχουν φορές που ξεφεύγετε και πάλι από την αρχή. Αν το πάρετε απόφαση είστε από αυτούς που θα έχετε το επιθυμητό το αποτέλεσμα μια και έξω. Πολεμικές τέχνες, ορειβασία, σπηλαιολόγοι. Όπου μυστήριο και εσείς..

Τοξότης Κυβερνήτης – Δίας
Εντάξει δεν είστε και της σκληρής της γυμναστικής. Περισσότερο σας ταιριάζει η γιόγκα, η πεζοπορία ή η ιππασία. Με το Δια ως πλανήτη προτιμάτε την άσκηση με φιλοσοφική πάντα έννοια. Να ψάξετε τη βαθύτερη έννοια των πραγμάτων. Να ξεκινήσετε τις βόλτες στο βουνό, παρέα με το σκύλο σας. Το καθαρό οξυγόνο κάνει καλό στο νου.

Αιγόκερως Κυβερνήτης – Κρόνος
Μπα ούτε εσείς είστε και πολύ της γυμναστικής. Προτιμάτε την ιππασία φυσικά, αφού λατρεύετε τα άλογα. Ανεξήγητο αυτό. Μετά τα 40 συνήθως αλλάζετε διατροφικές συνήθειες, αφού είστε πολύ της λιχουδιάς. Θα ασκηθείτε, πάντα όμως το σώμα σας με καμπύλες. Το βάδισμα αγαπημένη συνήθεια. Ήρεμα πράγματα.

Υδροχόος Κυβερνήτης Κρόνος & Ουρανός
Δε τρελαίνεστε κιόλας, όμως το σώμα σας το αγαπάτε ιδιαιτέρως. Και εξωτερικά και εσωτερικά. Ο συνδυασμός αυτός των πλανητών σας πέφτει κάπως βαρύς. Από τη μια θέλετε ομαδικά πράγματα και από την άλλη θα προτιμήσετε την ιδιαίτερη τη διατροφή, το εξεζητημένο, αρκεί να γίνει το δικό σας. Γιόγκα και γυμναστήριο..

Ιχθύες Κυβερνήτης Δίας & Ποσειδώνας
Παράξενη η περίπτωσή σας. Λίγο τεμπελάκους σας βρίσκω. Δε μπορείτε το γυμναστήριο και το πρόγραμμα. Θα προτιμήσετε το κολύμπι, ή το surfing, οτιδήποτε έχει με το νερό, είναι και το στοιχείο σας άλλωστε. Από την άλλη η πεζοπορία και η ιππασία μπορεί να σας αρέσουν. Μη έτσι και μια γιουβέτσι, λέω εγώ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ιδρώνετε.. Πώς θα κάψετε το λίπος;

magicfariel@gmail.com