Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η ημέρα της Γυναίκας & τα Ζώδια, by F’Ariel!

Σκέφτομαι, να γράψω σα γυναίκα και να το βγάλω γλυκανάλατο το κείμενο; Ή σαν άντρας και να βγει καυστικό; Η ημέρα που οι φεμινίστριες, κάνουν party! Θα μιλήσω σα ξωτικό και ότι προκύψει.. Αυτές
οι εμπορικές οι γιορτές, με εκνευρίζουν απίστευτα! Ποια ημέρα της γυναίκας και κουραφέξαλα; Κάθε μέρα γιορτάζει αφού αν μετρήσουμε τους ρόλους που έχει στη κοινωνία αυτή, πιάσε το αυγό και κούρευτω!

Εντάξει, ξέρω τι σκέφτεστε; Θέλαμε ανεξαρτησία, δουλειά, ψήφο, να έχουμε και άποψη! Ναι ξέρω, ξέρω, ανθρώπινα δικαιώματα ίσα με των αντρών. Τα καταφέραμε όλα! Και σας προσπεράσαμε με μεγάλη επιτυχία! Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε αυτό!

Η γυναίκα είναι ένα πλάσμα πολύ δυναμικό. Έξυπνη, δραστήρια, με αντοχές! Μεταμορφώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, δίχως να χάσει το χρόνο της και μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Μάνα, Σύζυγος, Νοικοκυρά, Εργαζόμενη, Φιλενάδα, Αδερφή, Κόρη, όλα σε ένα. Μα πόσο να αντέξει κανείς;

Βλέπω φάτσες τώρα και γελάω..

Ναι κύριος που χλευάζεις τη γυναίκα σου.. Όταν είναι άρρωστη ας πούμε, ούτε να φας έχεις, ούτε να ντυθείς, ούτε κάποιος να πάει τα παιδιά στο σχολείο, το ψυγείο άδειο, το σπίτι βρώμικο, ούτε σεξ και όπως έχεις καταλάβει, ένα χάος επικρατεί στη ζωή σου.. Μήπως να τη φροντίσεις και να τη στηρίξεις λίγο περισσότερο;

Εσύ μπασμένο, που είναι μητέρα σου, άκουσέ την! Δίνει μεγάλη μάχη, για να σε μεγαλώσει και να σε κάνει άνθρωπο σωστό για να βγεις σε αυτή τη κοινωνία. Δε θα είναι για πάντα δίπλα σου, να σε ξελασπώνει..

Κύριε αφεντικό, που την έχεις υπάλληλο και σου δουλεύει τόσες ώρες, σα να είναι δική της η εταιρία, πες της ένα μπράβο. Δώσε της ένα μπόνους! Αν σου φύγει, θα βρεις μεν αντικαταστάτρια, αλλά σκέψου τι έχασες και πως σπάνια θα βρεις παρόμοια περίπτωση..

Εραστή, lover, πού είσαι; Εσύ απλά παρακολουθείς.. Δείξε τον έρωτά σου, εκτόνωσε το πάθος σου, μίλησε με λόγια αγάπης, απογείωσέ την στο Θεό, γιατί σε κοιτάζει και λιώνει.. Αν την δεις με άλλον.. τι θα κάνεις;; Τι νόμιζες πως θα σε περιμένει αιώνια;;;

Και κάπως έτσι.. κυριάρχησε η φεμινίστρια από μέσα μου πρωί-πρωί.. Όχι δε θα βγω να τα πιω για πάρτη μου, ούτε θα καβαλήσω κάποιο καλάμι.. Θα παραμείνω σταθερή και χαλαρή.. γιατί κάθε μέρα γιορτάζω! Είμαι γυναίκα με τα όλα της.. δε λέτε;

Φιλάκια..


Κριός
Σήμερα γλυκιά μου εκεί που θα έχεις κανονίσει να πας κάπου με τις φίλες σου, εκεί να περιμένεις ξαφνικά, να σου προτείνουν το ένα και το άλλο το μέρος και να και οι εντάσεις! Ως δυναμική ύπαρξη, θα πάρεις τη πρωτοβουλία να πατήσεις πόδι και να βάλεις μια τάξη στις ξέφρενες ιδέες που θα ακούσεις. Μη περιμένεις να σε καταλάβουν. Μπορεί να δεχθείς και επίθεση. Μήπως να πήγαινες κάπου με το αγόρι σου και να αφήσεις το γυναικείο του σουρτούκεμα;;;

Ταύρος
Δε σε βλέπω ούτε μέχρι το περίπτερο να πηγαίνεις. Φορμίτσα και σπίτι. Σιγά μη βγεις, Κυριακάτικο, αφού είναι μέρα χαλάρωσης και σπιτιού. Άλλωστε τα άστρα δε σε πάνε με τίποτα το ΣΚ αυτό, πιο αδιάφορα πεθαίνεις ένα πράγμα.

Δίδυμος
Παράξενη η ημέρα σου. Σίγουρα θα βγεις, θα πιείς, θα το ξενυχτίσεις και παίζει να βρεις και ένα μαναράκι να φλερτάρεις άφοβα, έτσι για να φτιάξεις ψυχολογία. Μόνο που αυτή τη φορά το θέμα, δε θα σε αφήσει να φύγεις έτσι εύκολα. Πρόσεξε πού και σε ποιον θα ανάψεις φωτιές, γιατί κοπελιά, παίζει να καείς.. ευχάριστα.. χα χα!

Καρκίνος
Θα προτιμήσεις να κάνεις κάτι στο σπίτι. Αν είσαι ελεύθερη και ωραία, μπορείς να καλέσεις τις φίλες σου και έναν άντρα να σας κάνει στριπτίζ. Ένα gogo boy, αλλιώς. Ωραία εμπειρία, το έκανε και η Μόνικα στα Φιλαράκια! Αν προτιμάς πιο συντηρητικά πράγματα, τότε ένα ωραίο δείπνο και πολύ κρασί θα ήταν πιο ιδανικό.. Είστε είσαι ελεύθερη, είτε δεσμευμένη!

Λέων
Μπα δε νομίζω να σου βγει και τόσο όπως το φαντάζεσαι. Και να κανονίσεις να πας κάπου, θα καταλήξεις στα γνωστά και αυτό θα σε ξενερώσει. Θα σου πρότεινα από αστρολογικής άποψης, να μείνεις σπίτι. Ή να το οργανώσεις εσύ το αποψινό. Αν ακολουθήσεις τη παρέα, αν κάτι δε σου αρέσει, μη γκρινιάξεις!

Παρθένος
Το σημερινό θα το βρεις σα μια καλή ευκαιρία, να βρεθείς με τις φίλες σου, εκείνες που έχεις καιρό να δεις. Θα τις μαζέψεις όλες στο ίδιο μέρος, θα βγάλεις την υποχρέωση και είτε ταιριάζουν μεταξύ τους, είτε όχι, εσύ το κέφι σου θα το κάνεις. Η στρατηγική πάνω από όλα και μετά όλα τα άλλα. Ακόμα και εδώ, συνδυάζεις γιατί δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς!

Ζυγός
Δυστυχώς σήμερα δε θα καταφέρεις να συνεννοηθείς με τον κόσμο. Άλλα θα θες εσύ και άλλα οι άλλοι με αποτέλεσμα να εκνευριστείς και ή να βρεθείς κάπου μόνη σου, σε ένα μπαρ ας πούμε και ότι προκύψει, ή σπίτι παρέα με τη τηλεόραση. Ανάλογα με τα κέφια. Αλλά όχι δε θα είσαι με τις φιλενάδες σου.. Αντίθετες απόψεις, αντίδραση εσύ!

Σκορπιός
Λοιπόν γλυκιά μου σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να νιαουρίσεις. Άσε τα φεμινιστικά και τις απόψεις τις επαναστατικές και επιδίωξε να τα ξανά βρεις με το σύντροφό σου, ή να μαγέψεις τον εραστή σου. Αν το πας κάπως έτσι, θα περάσεις πολύ ωραία, αλλά όσο περνάει η ώρα, να γίνεσαι πιο εκδηλωτική και ξεκάθαρη στις προθέσεις σου. Είσαι πολύ δυναμική ύπαρξη και δύσκολα θα σου αντισταθεί.. Άσε τα μπαρ και τα ξενύχτια!

Τοξότης
Είσαι από τις γυναίκες που τη χλευάζεις την ημέρα αυτή. Δεν υπάρχει καν στο χάρτη σου. Ελεύθερη και ανεξάρτητη ψυχή, που βρίσκεται σε ένα γυναικείο σώμα. Άλλη αντίληψη των πραγμάτων. Μπορείς όμως να καλέσεις τις φίλες σου για ένα κρασάκι και να κουτσομπολέψετε μέχρι θανάτου. Τα «φτυάρια» είναι ψυχοθεραπευτικά..

Αιγόκερως
Θα τρώγεσαι λίγο με τα ρούχα σου από το πρωί. Σιγά μη ξοδέψεις τα χρήματά σου, επειδή είναι η ημέρα της γυναίκας. Σε βλέπω περισσότερο να απαιτείς να σου κάνουν ένα δώρο, αλλά με τον τρόπο που θα το κάνεις, εκείνο το γνωστό τον άγαρμπο, δε ξέρω τι θα λάβεις στο τέλος! Πάντως ακολούθησε τη παρέα και μη φέρνεις αντιρρήσεις. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ψυχαγωγηθείς!!

Υδροχόος
Κάτι έχεις στο μυαλό σου, αλλά περιμένεις να σου το προτείνουν οι φίλες σου. Καλά θα κάνεις, να το ψάξεις από νωρίς το θέμα, γιατί παίζει να σου χαλάσουν τα σχέδια και να ξενερώσεις. Καθοδήγησε εσύ τη παρέα, αν θες τα πράγματα να γίνουν με το δικό σου τον τρόπο. Μετά δε θα σώνεται η κατάσταση! Γκρίνιες.. και έτσι δε διασκεδάζουν!

Ιχθύες
Περίεργη η ημέρα σου. Θα σου προτείνουν διάφορα μέρη και εσύ θα γκρινιάξεις γιατί δε θες να κάνεις έξοδα. Μια φαγομάρα λέω εγώ, αφού θα αρχίσουν να σου τη λένε για τα λεφτά που βγάζεις ή δε βγάζεις. Κάπου έχεις επαναπαυθεί, κάτι δε κάνεις σωστά και αντί να βγεις έξω με τις φιλενάδες σου, σε βλέπω θυμωμένη, σπίτι! Αν έχεις άντρα, ασχολήσου!

magicfariel@gmail.com