Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ζώδια & Παραξενιές… Γλυκές ή Ενοχλητικές.. όλες μας αρέσουν.. by F’Ariel!

Λένε, ότι «..Πρώτα θα του βγει η ψυχή και μετά το χούι..» και είναι αλήθεια φυσικά!
Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μην έχει παραξενιές, άλλες γλυκές και άλλες άκρως ενοχλητικές! Μπορεί να τις συνηθίζουμε στη πορεία, σε όλες μας τις σχέσεις, αφού η όλη εικόνα και συμπεριφορά έχει σημασία και όχι οι μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως εννοείται ότι
δε γίνεται να γίνονται αποδεκτές από τους πάντες!

Παραξενιές, γλυκές παραξενιές, τις χαρακτηρίζω έτσι, γιατί η αγάπη που νιώθουμε για τον άνθρωπο που τις έχει, είναι τόσο μεγάλη, που οτιδήποτε και αν κάνει και πει, συμβιβαζόμαστε, χαμογελάμε και τις προσπερνάμε, γιατί έτσι είναι, δε πρόκειται να αλλάξει και βασικά ούτε εμείς θέλουμε κάτι τέτοιο.. Είναι πακέτο, το θέμα, ή όλα ή τίποτα!


Οι ενοχλητικές όμως, αφορούν συνήθως συναδέλφους μας, συγγενείς μας, τους γνωστούς μας, ανθρώπους δηλαδή που υπάρχουν στη ζωή μας, καταναγκαστικώς ή και μη και είτε τους συμπαθούμε, είτε όχι, πρέπει να τους ανεχόμαστε, γιατί και αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι από το puzzle!

Το κάθε Ζώδιο, έχει κάποιες συγκεκριμένες παραξενιές, που σίγουρα εκνευρίζουν τους μισούς και τους άλλους όχι! Εκείνες οι σίγουρες, που δημιουργούνται, με το πρώτο οξυγόνο!!

Ας μάθουμε λοιπόν… τα χούγια των ζωδίων..

Κριός
Ο τύπος αυτός ενώ είναι υπερδραστήριος και αποφασιστικός, έχει μια τάση να τα αφήνει όλα στη μέση, για την άλλη ημέρα, που μπορεί ποτέ να μη γίνουν! Είναι τόσο αναβλητικός, που ενοχλεί τους πάντες γύρω του! Και λύση να βρεθεί, εφόσον του έχει περάσει ο ενθουσιασμός, θα το βάλει στην άκρη για μια άλλη φορά! Και εσύ μπορεί να έχεις σκιστεί, δεν έχει καμία απολύτως σημασία!!!!

Ταύρος
Η απειλή για το ταύρο είναι μια! Η αλλαγή! Οτιδήποτε αλλάζει, του προκαλεί τέτοια σύγχυση που τρελαίνεται κανονικά! Όταν κλονίζεται η ασφάλεια που νιώθει, σε οτιδήποτε τον αφορά, τότε παθαίνει παράκρουση κανονική! Ή θα τα διαλύσει όλα από μόνος του, ή θα παραμείνει πιστός μέχρι να βγάλει ρίζες! Πιο πεισματάρης πεθαίνεις! Ξεροκέφαλος συγχρόνως, πρέπει να γίνει το δικό του, αλλιώς θα σκάσει!!

Δίδυμος
Ο επιπόλαιος ο τύπος! Είναι τόσο άστατος, που με οτιδήποτε καταπιάνεται το αφήνει στη μέση τις περισσότερες φορές! Για αυτό δε καταφέρνει να βγάζει σταθερά χρήματα, αφού θέλει να ασχολείται συνέχεια με νέα πράγματα που μόλις κάτι αρχίζει και το πιέζει, το αφήνει και πάει στο επόμενο! Θα σας ζαλίσει με τις παραξενιές του, όρεξη να έχετε να ακούτε! Αναξιόπιστος, όχι όμως ψεύτης!

Καρκίνος
Η ευγενική αυτή ψυχή, ξεχνάει να πει το όχι! Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του, αφού φοβάται μη πληγώσει τον κόσμο που είναι γύρω του! Κολλάει σα βδέλλα όταν νιώθει ανασφάλεια, θέλει να τον αγαπούν ότι και αν συμβεί! Η συμπεριφορά του αυτή τον κάνει λίγο Ακοινώνητο, αφού μαζεύει μέσα του, μαζεύει και κάποια μέρα κάνει το μπαμ και γίνεται της μουρλής!! Ψυχασθένεια.. ρομαντικής μορφής!

Λέων
Είναι τόσο εγωκεντρικός και τόσο υπερήφανος, που δε βλέπει τίποτα άλλο τριγύρω! Από μικρό παιδί οι συνήθειές του, φανταχτερές, άσχετα αν ήταν αληθινές ή όχι! Αυτή του η τάση, τον οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, αφού από τη μια μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα, να γίνει ο καλύτερος, από την άλλη όμως μπορεί να τα καταστρέψει όλα μέσα σε λίγες ώρες μόνο! Πιέζεται τόσο πολύ στη μια περίπτωση, που με τη πρώτη απογοήτευση, τα γκρεμίζει όλα!!!!

Παρθένος
Άρρωστος με τις λεπτομέρειες, ακόμα και εκείνες που δεν υπάρχουν! Ασχολείται τόσο πολύ, πρέπει να ξέρει το παραμικρό, που θα σπάσει τα νεύρα όλων όσων βρίσκονται γύρω του! Βασικά χάνεται σε αυτό το τριπάκι και αν κάτι δε πηγαίνει καλά, τότε χτυπάει και η ανασφάλεια στα κόκκινα και κολλάει το σύμπαν όλο! Άντε μετά να τον πείσεις το αντίθετο!!

Ζυγός
Για να λύσει τα προβλήματα των άλλων είναι μανούλα! Για τα δικά του ο πιο άσχετος όλου του κόσμου! Βασικά η διστακτικότητά του είναι το χούι του! Εκεί που παίρνει το θάρρος να κάνει κάτι, εκεί αλλάζει γνώμη, ίσως συμβιβάζεται, ίσως κάνει και πίσω εντελώς! Επειδή όμως δε θέλει να ενοχλεί τους ανθρώπους του, πάει με τα νερά όλων, έχει άποψη και ξαφνικά σε κάποιον θα πρέπει να απολογηθεί κιόλας..!

Σκορπιός
Η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός του! Εκεί μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και να επιβληθεί στον εαυτό του, για να κάνει το σωστό, θα τα κάνει όλα μπάχαλο! Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει συναισθήματα, τα κρύβει είναι η αλήθεια, δε παραδέχεται την ήττα και μόνο ο χρόνος τον θεραπεύει και τίποτα άλλο! Τα βήματά του σταθερά, αργά, ύπουλα για αρκετούς, όμως θεραπευτικά για τον ίδιον!

Τοξότης
Ο πιο ριψοκίνδυνος τύπος που υπάρχει! Είναι τόσο ανέμελος, η καθημερινότητα δεν τον αγγίζει ιδιαίτερα και τα προβλήματα τα αφήνει συνήθως να συσσωρεύονται και μετά ο χαμός! Μόνο όταν αρχίσουν να τον καταδιώκουν, θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος, όμως είναι πάντα έτοιμος, να εξαφανισθεί, να αλλάξει πατρίδα, να βρεθεί οπουδήποτε, αρκεί να παραμείνει ελεύθερος!! Ο τρελός της παρέας!

Αιγόκερως
Ο άνθρωπος αυτός αν είχε τη δυνατότητα να σκουριάσει θα το έκανε! Είναι τόσο πολύ κολλημένος με το παρελθόν, που 500 χρόνια να περάσουν, θα παραμείνει στα ίδια και τα ίδια! Συντηρητικούρα μέχρι εκεί που δε φτάνει! Τσάμπα κόπος να προσπαθήσετε να τον αλλάξετε! Το παρελθόν, οι παραδόσεις και οι κλασικές ατάκες! Δεν είναι να ανοίγει κανείς συζήτηση μαζί του για το μέλλον, πάει ήρθε κιόλας η καταστροφή!!!

Υδροχόος
Ο πιο Αντιφατικός τύπος όλων! Το κακομαθημένο της παρέας, αφού από τη μια θα κινήσει γη και ουρανό για να σε πείσει να τον ακολουθήσεις στη πιο τρελή του ιδέα και από την άλλη μόλις πειστείς, θα κάνει πίσω, γιατί βρήκε μια άλλη πιο τρελή ιδέα! Δε το πιάνει κανείς πουθενά! Εκεί που λάμπει, εκεί μαζεύεται, σκοτεινιάζει και μένει στα δικά του, εκείνα τα πολύ δικά του! Και ναι γυαλίζει το ματάκι του..!!

Ιχθύες Ο κλάψας της παρέας! Μπορεί για μέρες να μας βασανίζει με τη μουρμούρα του, τα θέματά του, τις ανασφάλειές του και εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, αντί να τα λύσει όλα ένα προς ένα, θα πιάσει το δισάκι του και δρόμο! Και εννοείται ότι μένει κανείς με το στόμα ανοιχτό! Τάσεις φυγής, όπου πιο μακριά το καλύτερο, όλο και κάποιος θα μείνει πίσω να βοηθήσει, αλλιώς κάποια στιγμή θα φτιάξει από μόνο του… Η ψυχασθένεια η ίδια..

magicfariel@gmail.com