Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ζώδια & Κηπουρική: Ένα χάρισμα μοναδικό..

Υπάρχουν άνθρωποι, που πιάνουν βλαστό, σπόρο, οτιδήποτε που μπορεί να καλλιεργηθεί και δημιουργούν παραδείσους! Άλλοι δυστυχώς, ερήμους, αφού δε το έχουν καθόλου με τη κηπουρική! Όμως όπως είπαμε, όλα είναι θέμα ενέργειας! Αν αγαπάς τη
στιγμή εκείνη τη μοναδική, που φυτεύεις μια νέα ύπαρξη στο κόσμο αυτό, αν το φροντίζεις και του μιλάς, ακόμα και αν του τραγουδάς, θα σε ανταμείψει, με την ομορφιά του, με την οσμή του, με το χρώμα του, με το καρπό του, με τη σκιά του, ακόμα και τη δροσιά του..
 Ότι δίνεις - παίρνεις στη ζωή αυτή!!




Το πιο τέλειο συναίσθημα είναι όταν βλέπεις να ξεπροβάλει μέσα από το χώμα, εκείνο το καταπράσινο βλαστάρι, που θα σου αποκαλύψει στη πορεία το θαύμα του! Η συγκίνηση είναι όντως, πολύ μεγάλη!

Ποιο Ζώδιο λοιπόν, είναι χαρισματικό και συμβάλει στη δημιουργία της φύσης έντονα και ποιο απολαμβάνει τη δουλειά των άλλων..??



Κριός
Ανυπόμονος
Θέλει ότι φυτεύει να φυτρώνει και επιτόπου! Για αυτό χρησιμοποιεί όλα τα χημικά του κόσμου, για άμεσα αποτελέσματα! Η πυκνή πρασινάδα, είναι το στοιχείο του! Λατρεύει τα κίτρινα και κόκκινα λουλούδια, όπως εκείνες τις πιπερίτσες τις καυτερές!

Ταύρος
Δημιουργός
Η σχέση του με τη γη είναι τόσο στενή που ότι πιάνει στα χέρια του, ακόμα και το πιο ξερό κλαδί, το μεταμορφώνει σε κάτι καταπράσινο , καρποφόρο και μοναδικό! Έχει φυτά παντού, το πιο όμορφο κήπο και ένα μποστάνι πολύ παραγωγικό!

Δίδυμος
Αδιάφορος
Δεν ασχολείται καν! Δεν υπάρχει ίχνος φυτού στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους, άντε κανένας κάκτος και αυτός επειδή είναι ξερός και σίγουρα ήρθε από δώρο! Δεν έχουν καν χρόνο για να δώσουν σημασία στη πρασινάδα! Για αυτό συνήθως προτιμούν τις πόλεις!

Καρκίνος
Περιποιητικός
Του αρέσουν τα φυτά του εσωτερικού χώρου! Αυτά που δεν απαιτούν τον ήλιο, ούτε το τρελό πότισμα! Θα τα φροντίσει, σε σημείο που ίσως τα πνίξει από το νερό, πάντως τα συγκεκριμένα αντέχουν! Λατρεύουν τα λευκά και κίτρινα λουλούδια!

Λέων
Αυταρχικός
Λατρεύει τους μεγάλους εντυπωσιακούς κήπους, όμως μη του πεις να πιάσει οποιοδήποτε εργαλείο ή ακόμα να φορέσει εκείνα τα γάντια! Προτιμά να έχει δούλους για αυτά, να προστάζει και να διατάζει. Του αρέσουν τα κίτρινα, τα πορτοκαλί και τα σκούρα έντονα λουλούδια!

Παρθένος
Πρακτικός
Βασικά είναι ο καλύτερος κηπουρός και ο πιο σπαστικός θα έλεγα! Το κάθε πράγμα στο καιρό του, για αυτό όλο το θέμα το έχει απόλυτα οργανωμένο. Αν περάσει η εποχή κάποιου φυτού, θα το αφήσει για την επόμενη. Και εννοείται μακριά από τα εργαλεία του!

Ζυγός
Αρμονικός
Ένας τόσο ρομαντικός τύπος, θέλει να ζει μέσα στο παράδεισό του! Για αυτό το πυκνό πράσινο βρίσκεται παντού, όμως έτσι που να τον αγκαλιάζει γλυκά ομοιόμορφα! Είναι εγκεφαλικός τύπος και του αρέσουν πολύ οι συμμετρίες! Τα παλ τα χρώματα τα προτιμά!

Σκορπιός
Μυστικιστής
Ως μοναχικός καβαλάρης που είναι του αρέσουν οι περιφραγμένοι κήποι, που κανείς δε μπορεί να δει τι μπορεί να κάνουν από πίσω! Τους αρέσουν τα σκοτεινά τα σκούρα χρώματα, συνεπώς τα τριαντάφυλλα εκείνα τα βελουδένια, ίσως να είναι το στοιχείο τους ακόμα και βαθύ χρυσό κίτρινο..

Τοξότης
Φιλοσοφημένος
Ένας τέτοιος τύπος, θα σηκώσει όλο το φυτώριο, θα αγοράσει τα πάντα εν ολίγοις και θα τα φυτέψει μια και έξω, είτε είναι η εποχή τους, είτε όχι! Πειραματίζεται περισσότερο, αφού είναι περίεργος, για το αποτέλεσμα. Τα γαλαζοπράσινα ή τα γαλαζοκόκκινα άνθη είναι αυτά που του αρέσουν πολύ!

Αιγόκερως
Παλιομοδίτης
Ένας κηπουρός, με τα όλα του! Ότι πιο παλιό, άλλο τόσο του αρέσει! Τα μπορντό τα τούβλα, το ξύλο, η πέτρα και τα δρομάκια που καταλήγουν κάπου! Οι αναριχώμενες τριανταφυλλιές είναι το στοιχείο τους, όπως όμως και τα δέντρα, που παράγουν κάτι. Το μποστάνι δε, μοναδικό!!

Υδροχόος
Εκκεντρικός
Είναι περισσότερο της ιδέας, παρά της πράξης! Όμως βρίσκει τον τρόπο να έχει ένα μοναδικό κήπο, με φυτά που ίσως να είναι και υπο εξαφάνιση! Ότι πιο δημιουργικό και πρωτότυπο υπάρχει, όσο άξιο θαυμασμού μπορεί να είναι, θα το έχει σπίτι του!

Ιχθύες
Απειθάρχητος
Τη ζούγκλα ένας τέτοιος τύπος την έχει σκαρφιστεί! Είναι τόσο ατημέλητος, τόσο ανοργάνωτος και τόσο χαώδες που θα φυτέψει τα πάντα, παντού και ότι γίνει! Περισσότερο τον ενδιαφέρουν τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι πέργολες!

magicfariel@gmail.com